Diadis

Succes is no accident! It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifie and most of all, LOVE what you are doing-PELE
Neem contact op

Lichttherapie

Lichttherapie is een medische behandeling waarbij de ogen dagelijks en gedurende een bepaalde tijd (afhankelijk van de indicatie) worden blootgesteld aan licht waarvan de intensiteit en het spectrum op die van zonlicht lijken. Het heilzame effect van licht houdt verband met de fysiologische werking en met name de invloed van licht op de afscheiding van melatonine (het slaaphormoon) en serotonine (een neurotransmitter).

Licht verhindert de afscheiding van melatonine, ook wel bekend als ‘slaaphormoon’, wat ‘s morgens het wakker worden vergemakkelijkt, energie geeft en zorgt voor een betere alertheid gedurende de dag.

Een sessie lichttherapie duurt 30 minuten per dag. Doorgaans duurt de therapie 4 weken. De lichttherapiebril van Luminette kan bij ons in de praktijk gehuurd worden.

Het moment van de blootstelling aan licht speelt ook een rol bij de effectiviteit van de behandeling. Toepassing in de avond vertraagt het ogenblik van het in slaap vallen terwijl een toepassing in de ochtend dit moment vervroegt.

De belichtingstijd is afhankelijk van de indicatie:

  • Winterdepressie: Zo spoedig mogelijk na het ontwaken.
  • Slaapstoornissen door fasevertraging: Zo spoedig mogelijk na het ontwaken.
  • Slaapstoornissen door het vooruitschuiven van de rustfase: In de late middag / vroege avond.

Maak een afspraak

Afspraken kunnen zowel telefonisch als online gemaakt worden. Telefonische afspraken gebeuren op het nummer 0473/57.45.30, online afspraken maakt u via onderstaande knop.